www.tordera.cat
Notes de Premsa

horts socialsL'Ajuntament de Tordera, conjuntament amb la Fundació Humana, reemprenen el projecte dels horts socials de Tordera, i obren el procés de selecció per a totes les persones que vulguin i puguin dedicar temps a conrear el seu hort social. 

El projecte d'horts socials de Tordera és de caràcter formatiu on hi col•laboren l´Ajuntament de Tordera i Humana Fundación. A través d'aquest treball, els usuaris reben formació teòrica i pràctica per a conrear un terreny de 3.000 metres quadrats situat a la carretera de Fogars, prop dels jardins de l'Alcalde Sagrera i davant la cruïlla direcció les Farreres.

El terreny compta amb un espai comunitari i unes parcel•les individuals on actualment s´hi recullen tomàquets, pebrots, albergínies, enciam, pastanagues, bledes i mongetes. El primer afavoreix les relacions socials entre els usuaris i serveix per a conrear productes com ara calçots o patates que requereixen més espai; les segones tenen una superfície d´uns 30 metres quadrats per a productes de temporada. Tot allò que s´hi produeix és ecològic i d'autoconsum.

Una desena de persones hi reben formació sobre el conreu i les tasques agrícoles a càrrec d´un tècnic agrícola, qui hi és present dos dies per setmana. L´Ajuntament s´encarregat de la delimitació de la parcel•la i de la concessió de l´aigua, mentre que la formació és gestionada per Humana, que emmarca aquesta iniciativa en un programa d´agricultura social urbana anomenat “Conreem el clima i la comunitat (3C)”. 

Durant l'execució del projecte d'hort social (que es renova cada dos anys) Es potencien les relacions amb els altres, el treball en equip i la iniciativa individual; es duen a terme activitats de sensibilització social i agricultura urbana, i es promou la interacció entre tots els participants, de manera que se superin les barreres culturals i generacionals que puguin existir. L'hort urbà neix, en definitiva, per a afavorir un canvi de mentalitat que contribueixi a mitigar el canvi climàtic i a promoure la integració social de tots els col•lectius.

Els usuaris són part activa del programa, hi dediquen temps i esforç per activar la terra i per activar-se a si mateixos: per això s´anomenen activistes. El programa es dirigeix a qualsevol ciutadà que tingui inquietuds mediambientals i desitgi produir hortalisses i verdures ecològiques, així com crear llaços amb altres persones de la seva comunitat; usuaris derivats de l'àrea de Serveis Socials, i usuaris d'altres ONG o entitats que treballin aspectes relacionats amb la inserció social.

Totes les persones interessades a formar part com a activista d'un hort social poden trucar a l'Ajuntament de Tordera - Àrea de Medi Ambient (tel. 937643717) o bé omplir aquest formulari (fins al 31 de maig)

FORMULARI DE SOL·LICITUD (Fins al 31 de maig)

Informació publicada el 13 de maig de 2020