www.tordera.cat
Notes de Premsa


fira 2015Tordera acollirÓ el 18, 19 i 20 de marš la 39a ediciˇ de la Fira Mercat del Ram al Parc Prudenci Bertrana. La Fira, que ja arriba als 39 anys de celebraciˇ al recinte municipal, ha comptat hist˛ricament amb la representaciˇ de sectors com la ind˙stria, el serveis, l’automociˇ, l’artesania, l’agricultura, la ramaderia, el medi ambient o les noves tecnologies. Els darrers tres anys, el fil conductor de la Fira s'havia decantat per posar en valor els productes de proximitat i per promoure el negoci del primer sector i les empreses que se'n deriven.

Aquest any, amb la nova direcciˇ encapšalada pel regidor de Promociˇ Econ˛mica i Ocupaciˇ, Marc Uniˇ, la Fira prendrÓ una nova lÝnia estratŔgica amb la que es proposa el desenvolupament de projectes que dinamitzin socioecon˛micament el territori local. La Fira es recolzarÓ en base a la qualitat de vida i la responsabilitat social per tal de contribuir a un creixement econ˛mic i social sostenible.

Cartell Fira del Ram

Enguany es planteja una Fira que sigui un reflex dels valors del municipi, que sigui un concepte amb qualitat social, dotat d’un component sensible, cultural, l˙dic i esportiu que benefici´ tot el poble. Des d’aquest punt vista es planteja un concepte de Fira que vol posar en prÓctica la responsabilitat social municipal, Ús a dir, de quina manera el municipi pot fer coses que reverteixin directa o indirectament a tots els ciutadans amb la implicaciˇ de tots els agents socioecon˛mics.

La Fira Mercat del Ram de Tordera mantindrÓ un fil conductor que vertebrarÓ aquestes accions de responsabilitat social municipal, i, a l’hora, serÓ un aparador dels trets diferencials de Tordera vehiculats a travÚs de la temÓtica "VIURE B╔, GUANYA EN QUALITAT DE VIDA".

A traves d’aquest marc, la Fira 2016 girarÓ entorn els segŘents eixos: 

Gastronomia, la importÓncia de menjar bÚ, menjar sa i compra responsable:

Fira BrasaEl primer sector ha de ser un dels protagonistes en aquesta 39 ediciˇ.  Per fer-ho possible es dotarÓ el recinte d’un espai de fira agroalimentÓria de productes de qualitat de Catalunya. Un esdeveniment on els productes de la terra prendran un paper protagonista i on els visitants podran aprendre, comprar i tastar aquests productes i les seves aplicacions a la cuina. Aquest serÓ l’espai gastron˛mic de la Fira i estarÓ dividit en diferents espais d’activitats: espai taller/aula de cuina,  espai de tast i l’espai pels mÚs petits.  PrendrÓ especial rellevÓncia en aquest sector la Fira de la Brasa, on les verdures i la carn de Tordera seran protagonistes, com a espai gastron˛mic on degustar els productes aut˛ctons del municipi.

FIRA DE LA BRASA:

Tastets Fira de la BrasaFira de la BrasaEls dies 18, 19 i 20 de marš Tordera celebrarÓ la primera ediciˇ de la fira de la brasa, en el marc de la Fira multisectorial Mercat del Ram, ubicada al Parc Prudenci Bertrana.  En aquesta fira s'hi podrÓ degustar productes cuits a la brasa com: carn, verdures, sardines, torrades, botifarres, ... i a mÚs embotits, pernil, escalivada i allioli.

Un espai gastron˛mic on gaudir amb familiars i amics, fent gaudir el paladar de productes aut˛ctons cuits a la brasa.

L'espai de tast s'ubicarÓ en el recinte firal on tÚ lloc la Fira Mercat del Ram, i disposarÓ de taules i cadires per poder degustar c˛modament els productes. El funcionament serÓ fÓcil i atractiu. El visitant podrÓ adquirir tiquets de tast a 1€ cada tiquet i llavors intercanviar-los pels productes i tasts que vulgui provar.

Els restaurants i els comeršos d'alimentaciˇ del municipi complementaran l'oferta de la brasa amb degustacions dels seus plats mÚs singulars. 

Esport i salut, la importÓncia d’adquirir hÓbits saludables entorn l’esport.

montnegreTordera compta amb un immillorable entorn natural per a la prÓctica de l'esport a l'aire lliure. La Fira d'aquest any vol aprofitar aquesta potencialitat del nostre municipi per tal que l'esport i la salut prenguin un paper protagonista en aquesta ediciˇ. AixÝ, l’esport i la salut seran presents a la 39 ediciˇ des del punt de vista mÚs l˙dic i saludable. A travÚs d'aquest espai s'oferirÓ un seguit d’activitats fÝsiques a gaudir en els dies de la Fira aixÝ com tambÚ un seguit de jornades informatives durant les quals es tractaran temes com els efectes de l'activitat fÝsica, la prevenciˇ de lesions, recomanacions per a la prÓctica esportiva, l’alimentaciˇ en l’activitat fÝsica i l’esport, etc. 

Natura i territori, la importÓncia de preservar el medi ambient i promoure el nostre entorn com a espai d’oci i turisme sostenible:

pl bruixesTenim el riu Tordera i el parc Montnegre Corredor, un entorn privilegiat per visitar i per gaudir en famÝlia mitjanšant la prÓctica de l’esport, la contemplaciˇ i observaciˇ de la natura (senderisme, running, btt, passejades a cavall, etc.) o fent una estada en qualsevol de les seves possibilitats d’allotjament. Per˛ tambÚ som a Catalunya, un territori per descobrir i gaudir. A traves de l'espai Natura de la fira, els agents i expositors promouran la preservaciˇ del medi ambient, el turisme responsable i sostenible, la promociˇ del territori com a espai per la creaciˇ d'esdeveniments esportius i per desenvolupar nous productes turÝstics respectuosos amb el patrimoni cultural i natural. 

Pertinenša de poble, la importÓncia de la participaciˇ ciutadana.

Mitjanšant la agroalimentaciˇ, l’esport i el territori cal recuperar el sentiment de pertinenša de poble que la Fira Mercat del Ram ha generat al llarg dels anys. Promoure, un sentiment com˙, un sentiment d’orgull de poble, de pertinenša, de colĚlaboraciˇ, de participaciˇ en un esdeveniment tan important com Ús la Fira i la festa de diumenge de Rams en el Parc Prudenci Bertrana. Les entitats locals seran presents a la Fira a travÚs de la Mostra d'Associacionisme Local i a travÚs de les activitats que aquestes organitzaran al llarg de la setmana de la Fira. 

PROGRAMA D'ACTIVITATS FIRA MERCAT DEL RAM:

Programa Activitats Fira del Ram

Programa Activitats Fira del Ram

Fitxer: PROGRAMA_ACTIVITATS_FIRA_MERCAT_DEL_RAM.pdf

Format: Acrobat-PDF
PÓgines: 2
Mida: 2,34 MB

TASTETS A LA FIRA DE LA BRASA: 

Tastets Fira de la Brasa

Informaciˇ publicada el 14 de gener de 2016