www.tordera.cat
Notes de Premsa

És la primera vegada que l'exposició "Aplech. Models en vers i en prosa. Retrats de Prudenci Bertrana." surt del Museu d'art de Girona . Es podrà visitar a la Biblioteca de Tordera, de dilluns a divendres de 17 a 20h, fins al 24 d'abril.


"Aplech. Models en vers i en prosa. Retrats de Prudenci Bertrana."


Entre els anys 1905 i 1906, Prudenci Bertrana va fer trenta-sis retrats en dibuix de literats catalans, per encàrrec de l’editorial gironina Dalmau Carles i Cia. Els retrats havien d’il·lustrar el llibre de lectures "Aplech. Models en vers y en prosa del nostre renaixement per a ús de las escolas de Catalunya, Mallorca, Valencia, Rosselló". 


Aquesta exposició itinerant serveix per aprofundir en la figura de dibuixant i retratista de Bertrana, però també per conèixer una obra, l’"Aplech", en la qual van confluir pedagogs, poetes, escriptors i artistes. Un dels millors exemples dels llibres d’ús escolar que, en el marc del modernisme, pretenien aconseguir la recuperació, difusió i consolidació d’una cultura plenament catalana en què la literatura i l’art eren fonamentals.

Exposició produïda pel Museu d'Art de Girona


Any Bertrana


Acompanya aquesta exposició la projecció de l'espectacle literari-musical “Més Bertrana, més!” que el passat 19 de gener es va estrenar al Teatre Clavé. L’espectacle, organitzat expressament per a l’ocasió, va comptar amb música en directe a càrrec de la cobla Ciutat de Girona i Anna Farriol, lectura de textos d’Aurora i Prudenci Bertrana i projecció d’imatges al voltant de la vida d’ambdós personatges.

Informació publicada el 3 d'abril de 2017