www.tordera.cat
Notes de Premsa

El Departament de Salut implantarÓ el nou model d’assignaciˇ de recursos per a l’atenciˇ primÓria i comunitÓria per tal de combatre les desigualtats en salut de la poblaciˇ. El nou model s’aplicarÓ de forma progressiva i, en global, significarÓ addicionar un total de 65 milions d’euros en 5 anys, Ús a dir, des d’aquest any i fins el 2021.

 AixÝ, de forma immediata es destinaran 12,5 milions d’euros addicionals a 155 equips d’atenciˇ primÓria (EAP) .L’objectiu Ús distribuir els recursos de l’atenciˇ primÓria segons el principi “a iguals necessitats, iguals recursos”.

 A Tordera es reforšarÓ el CAP amb 200.000€ addicionals*. Aquests es destinaran a la millora de la situaciˇ del personal en temes contractuals i a cobrir les absŔncies per incapacitats temporals i/o altres. L’ajuda repercutirÓ molt positivament a la qualitat del servei del Centre d’Atenciˇ PrimÓria.


* La xifra Ús l'ajuda total del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya al CAP de Tordera que inclou, tambÚ, el que ja li assignaven anteriorment.

 

 Nou model

La nova fˇrmula d’assignaciˇ de recursos feta per l’AQuAS tÚ en compte, a banda de factors com l'estructura demogrÓfica, determinades variables socioecon˛miques que afecten les necessitats de salut de la poblaciˇ com el percentatge de poblaciˇ amb ocupacions manuals; amb nivell d’instrucciˇ baix; la taxa de mortalitat prematura; la d’hospitalitzacions evitables; el percentatge de poblaciˇ exempta de copagament farmacŔutic; el de poblaciˇ amb rendes anuals inferiors a 18.000 euros; i el de rendes anuals superiors a 100.000 euros.

 Assignaciˇ de recursos EAP

Font: Departament de Salut. Gencat  

Informaciˇ publicada el 18 d'abril de 2017