www.tordera.cat
Notes de Premsa

A continuació podeu veure les activitats de l'any Bertrana previstes pel mesos d'agost i setembre. Recordeu que es faran activitats durant tot l'any per tal de redescobrir i conèixer la figura de Prudenci Bertrana, fill il·lustre de Tordera.

Activitats a la Biblioteca de Tordera

11 d’agost: ‘’Prudenci Bertrana i les seves relacions amb Tordera’’ a les 19:30h a la Biblioteca de Tordera

El segon semestre del cicle començarà l’11 d’agost, amb la conferència de Xavier Sanjuan, director de l’Àrea de Serveis Personals de l’ajuntament i autor del llibre “Prudenci Bertrana, entre la realitat i la ficció”. Un estudi documentat de la biografia de Bertrana i del seu alter ego Innocenci Aspriu. El conferenciant ens parlarà de les relacions de Prudenci Bertrana amb la vila de Tordera. Organitza: Cercle d'Història de Tordera.

 

26 de setembre: "Bertrana Comentat" a les 19:30h a la Biblioteca de Tordera.

Proposta literària a càrrec de Miquel Martín i Olga Cercós. Un recorregut per la vida i obra de Prudenci Bertrana amb l'objectiu d'acostar, de manera amena i engrescadora, l'obra d'aquest escriptor al gran públic a través de les lectures de l'actriu Olga Cercós i dels comentaris i explicacions de l'escriptor Miquel Martín i Serra.
29 de setembre:  ‘’Prudenci Bertrana i l’Empordà’’ a les 19:30h a la Biblioteca de Tordera.

Conferència de Santi Puig, llicenciat en Filologia hispànica per la UAB i especialitzat en Història de la llengua i en literatura catalana medieval. L’empordanès nascut a Tordera profunditzarà en les relacions de Prudenci Bertrana amb l’entorn de l’Empordà.

 


Sortida a Girona

30 de setembre: ‘’Prudenci Bertrana a Girona: pintor i escriptor’’

Es realitzarà una sortida a l’estimada Girona de Bertrana per aprofundir una mica més en l’obra literària i pictòrica de l’artista. La sortida constarà de dues parts; la primera, una visita guiada a la catedral de Girona com a escenari de ‘’Josafat’’ amb lectura de textos i la segona, una visita guiada i comentada a l’exposició ‘’Prudenci Bertrana, pintor’’ a càrrec de la directora del Museu d’Art de Girona Carme Clusellas. Finalment, assistirem a la taula rodona i presentació del catàleg de l’exposició que organitza el mateix museu.

El període d’inscripció s'obrirà del 14 d'agost fins al 22 de setembre del mateix mes. Les places són limitades!


Presentació a la Fira del Llibre en Català

12 de setembre: Presentació del llibre " Prudenci Bertrana, entre la realitat i la ficció" de Xavier Sanjuan

La presentació serà dins la Fira del Llibre en Català (Avinguda de la Catedral de Barcelona). Trobareu més informació al següent enllaç

Informació publicada el 31 de juliol de 2017