www.tordera.cat
Notes de Premsa

Les votacions es podran fer per Internet, des dels dies 18 al 22 d'agost. Per votar per Internet és imprescindible introduir el codi adherit al díptic de presentació de les candidates a pubilla i del candidat a hereu de Tordera 2017, conjuntament amb les candidatures a pubilletes i hereuts 2017 el qual només permet votar una vegada.
També es pot fer mitjançant les butlletes adjuntes al programa de la Festa Major, les quals s'hauran de dipositar a les urnes que hi ha a l'Ajuntament de Tordera (els dies 21 i 22 de 9h a 14 h i el 23 de 9h a 13h), dimarts 22 durant el recital d'havaneres, dissabte 19 i diumenge 20 a la Peixeteria Canals-Carbó en horari comercial.

ENLLAÇ VOTACIONS 


Candidates a pubilla de Tordera 2017:

MARIA ROMAGUERA I MORA

Hola, sóc la Maria, tinc 18 anys i he acabat el batxillerat social-humanístic i el curs vinent estudiaré Educació Infantil, ja que des de sempre m'ha agradat molt estar en contacte amb nens.

També he acabat  el curs de Tècnic Nivell 1 de patinatge artístic, ja que una lesió em va obligar a deixar aquest esport, que he practicat durant 13 anys, i ara el que faig és ensenyar el que jo vaig aprendre als nens i nenes que comencen a patinar aquí a Tordera i a Palafolls.

No ho hauria de dir jo però, sóc una noia alegre, senzilla, amb moltes ganes de fer coses i molt riallera. Sóc molt amiga dels meus amics, i tot i que m'agrada molt sortir (com tot el jovent), sóc una noia molt familiar.

He estat escollida Pubilla del veïnat de Sant Pere, i m’hi vaig presentar per donar una alegria molt gran a una de les persones que més m'estimo, que és la meva iaia Victòria.

M’agradaria molt sortir escollida Pubilla de Tordera (suposo que com la resta de companyes que es presenten), ja que em donaria l’oportunitat de poder representar al meu poble, Tordera,  arreu de Catalunya, i alhora em permetria treballar pel meu poble en diferents vessants en les que fins ara no he tingut l’oportunitat de treballar. Estaria orgullosíssima de poder-ho aconseguir i, juntament amb l’hereu, representar al meu poble amb dignitat, molta il·lusió i assumint tota la responsabilitat que comporta.

Des d'aquí convido a tothom a participar en el màxim d’actes que ens prepararà la Comissió de Festes, que com cada any dediquen moltes hores i molta feina perquè la nostra Festa Major,  sigui el més lluïda possible, amb actes per tots els gustos i totes les edats. 

MARTINA VALLICROSA I POU

Sóc la Martina, tinc 17 anys i començaré Magisteri a la Universitat de Girona (UdG) el proper setembre. Tot i que faré un grau de l’àmbit social, he estudiat el batxillerat científic a l’escola Vedruna de Malgrat de Mar.

Pel que fa a les meves aficions, per una banda us puc dir que m’agraden els esports. L’esport que practico és el bàsquet i el club on jugo actualment és el Club Esportiu Escola de Bàsquet (CEEB), tot i que durant molts anys he jugat al Club de Bàsquet Tordera. D’altra banda, m’agrada molt la música i el Clavé ha estat el lloc idoni per aprendre’n. En aquest teatre m’han ensenyat a estimar la música i la guitarra. A més a més, ja fa uns quants anys que ballo amb el Grup Sardanista Antaviana. Enguany, també col·laboro al curset de sardanes que organitza la Nostra Dansa fent de monitora, però ja des de ben petita hi vaig participar com a aprenent. I per últim, puc dir que m’agrada especialment passar moments divertits amb els meus amics i la família.

Per a mi sortir escollida pubilla significaria demostrar a la gent com d’orgullosa estic de tot el que comporta ser un torderenc o una torderenca. Portar per a tot arreu l’essència del meu poble, fer-la arribar per tot Catalunya, i intentar que la gent conegui Tordera a través del meus ulls, per així fer entendre com d’orgullosos estem els vilatans de la nostra vila: “Tordera, vila estimada, tens el cor ben repartit...”.

Crec que la pubilla i l’hereu han de ser unes persones amb un caràcter agradable i positiu que facin que la gent se senti a gust al seu costat. Que siguin unes persones amb empenta, treballadores i que tinguin recursos. També han d’estar oberts a tot, a conèixer món i a viure al màxim les experiències que els aporti el camí del pubillatge. 


Candidat a hereu de Tordera 2017:

JOAN FIGUERAS I LLOPART

Sóc en Joan, tinc 18 anys i enguany començaré la carrera d’Enginyeria de l’Energia a la Universitat Politècnica de Catalunya. La necessitat d’avançar cap a una societat més sostenible amb respecte envers el medi ambient fou un motiu decisiu a l’hora d’escollir la carrera.  A Tordera, he pogut desenvolupar dues de les meves passions, el basquetbol i la sardana. Des de ben petit he jugat als equips de formació del poble, recorrent Catalunya amb els colors del poble, ja fos amb els colors de la senyera o la faixa blava d’Antaviana. Actualment, també col·laboro amb el curset de sardanes de la Nostra Dansa per poder transmetre la cultura als més joves com un dia ho van fer amb nosaltres. També col·laboro anualment al pessebre vivent de l’associació de veïns de Sant Pere, barri on visc i passo bona part del meu temps. A més a més, durant el meu temps lliure m’agrada sortir amb els amics, ja sigui a les festes majors dels pobles veïns o a fer un volt pel passeig fluvial de la Tordera.

Per mi, ser hereu de Tordera seria l’oportunitat de seguir representat el poble que m’ha vist créixer. Considero que més enllà de ser d’un país o d’una cultura, al cap i a la fi, és la gent dels nostres voltants la que ens atribueix un sentit de pertinència i estima a la terra on vivim. Poder representar Tordera pel territori seria un orgull. Vestir la faixa d’hereu significaria defensar el model de poble que es viu a Tordera, aquell on els comerciants saben el teu nom i es defensa el producte de proximitat, aquell on les nits d’estiu encara passen lentament a la llera del riu i sona la música de Ràdio Tordera pels carrerons del barri vell.
Candidates a pubilleta de  Tordera 2017:

ARIADNA ROS I CARMONA

Em dic Ariadna Ros Carmona, tinc 10 anys i he acabat quart de primària a l’escola Vedruna Tordera. M’agraden molt els esports i les activitats artístiques (faig patinatge i hip hop). Em presento a pubilleta perquè penso que ha de ser una experiència inoblidable i perquè m’agradaria representar el poble de Tordera.


EROLA PUIG I MONTIEL

Em dic Erola i tinc 8 anys. El meu gran somni és ser cantant i/o ballarina. M’hi estan ajudant a l’associació Pere Cot on m’ho passo genial fent jazz i hip hop. Aprenc molt! Sóc molt presumida i m’agrada molt anar canviant de vestits, pentinats i comprar roba... Estudio al col·legi Vedruna (Sant Josep). Hi estic molt a gust i hi tinc molts amics. Per mi ser pubilleta seria una experiència molt bonica, ja que coneixeria pobles de Catalunya representant el meu poble.
SOFIA HERNÁNDEZ I SALAZAR

Sóc la Sofia, tinc 8 anys i començaré tercer a l'escola Ignasi Iglesias amb els meus amics. M'agrada el ball i l'equitació, faig jazz i dansa clàssica, practico patinatge, gimnàstica, i també jugo a futbol pel meu compte. Gaudeixo parlant amb la gent i en públic, m'agrada representar el meu grup a classe i conèixer llocs, com el mar, per exemple. Vaig fer un canal on penjo vídeos explicant activitats meves i del poble.

Estimo els animals, com el meu gat, i els cavalls són la meva passió: gaudeixo la seva companyia i del seu llenguatge. Sóc alegre i divertida, i el meu desig és continuar a Tordera gaudint i aprenent de les seves costums i tradicions.

Candidats a hereuet de Tordera 2017:

SERGI PASCUAL I MONTSERRAT


El meu nom és Sergi Pascual Montserrat i tinc 10 anys. He acabat quart de primària i a l’escola el que més m’agrada són les mates, medi i sobretot l’anglès. Les meves aficions són jugar a bàsquet (el proper any ja seré mini) i també la música. M’encanta practicar amb la meva taula de mescles com un discjòquei de veritat. De gran m’agradaria ser mosso d’esquadra o bomber per poder ajudar a la gent.

M’agradaria ser l’hereuet de Tordera d’enguany. Quan els meus pares em van preguntar si volia ser candidat no ho vaig dubtar ni un instant, perquè estimo molt el meu poble i m’encantaria representar-lo.

LLORENÇ LLUÍS ROIG I PASCUAL


Em dic Llorenç Lluís Roig Pascual i ara faré quart de primària a l'escola Vedruna, i des de fa tres anys que formo part del Club Judo Tordera i ja tinc el cinturó groc-taronja. Les meves aficions són anar amb bici, amb patinet i passar les tardes jugant amb els meus cosins, i també m'encanta fer sortides en el 4x4 del meu pare. Vaig ser hereuet del barri Sant Pere l’any 2014 i ara m’agradaria ser-ne de Tordera.ENLLAÇ VOTACIONS 


Informació publicada l'1 d'agost de 2017