www.tordera.cat
Notes de Premsa
La iniciativa vol promoure la participació ciutadana a través de la creació del Consell Veïnal i les assemblees de zona. Els ciutadans/es podran presentar les seves propostes de millora per al municipi. Una vegada debatudes als òrgans de participació  i validades per l´equip tècnic i jurídic, es sotmetran a votació online.

logo pressupostos participatsL’Ajuntament de Tordera impulsa, en el marc de la participació ciutadana, el projecte de Pressupostos Participats a través del qual els ciutadans i ciutadanes podran proposar, debatre i decidir el destí d’una part del Pressupost Municipal.
L’objectiu inicial del projecte és implicar la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destí d’una part dels recursos públics, fomentant la participació amb la creació de nou òrgans que afavoreixin el debat col•lectiu i que permetin planificar la despesa municipal a les prioritats ciutadanes.
Per fer-ho possible es destinarà una aplicació pressupostària al procés de Pressupostos Participats que es distribuirà, en funció dels criteris objectius de repartiment, entre les deu zones en què es divideix al municipi per dur a terme aquest procés.
El projecte de pressupostos participats s’instrumentarà mitjançant diferents òrgans de participació:  el Consell veïnal, les assemblees de zona i l’equip tècnic i jurídic de valoració. Així, la ciutadania presentarà i debatrà les propostes a través d’aquest òrgans, alguns dels quals seran de nova creació com el Consell Veïnal de Tordera i les assemblees de les zones que, a dia d’avui,  no compten amb associacions de veïns consolidades. Les propostes que es recullin, prèvia validació, es sotmetran a votació, i s’executaran a cada zona les que hagin obtingut un major nombre de vots.

El reglament de pressupostos participats divideix el municipi en 10 zones, cadascuna de les quals integra diferents sectors, veïnats o urbanitzacions.  

La iniciativa estableix que els ciutadans podran presentar propostes que facin referència a àmbits i matèries de competència municipal i siguin d’interès general, que donin resposta a necessitats concretes, que s’ajustin a l’import assignat a cada zona i als criteris jurídics i tècnics que es defineixin  des del Consell veïnal.

PLÀNOL

El procés dels pressupostos participats es dividirà en tres fases d’execució:  la primera serà de presentació de propostes i es durà a terme entre els mesos de novembre i desembre. La segona fase, que tindrà lloc entre els mesos de novembre i gener,  servirà per debatre les propostes a les assemblees de zona i al Consell veïnal. La darrera fase tindrà lloc al mes de març i serà el període de votacions.
Les propostes que hagin estat considerades viables per l’equip tècnic i jurídic seran les que es sotmetran a votació mitjançant vot online. Podran votar totes les persones majors de 16 anys, empadronades al municipi i també totes aquelles que  tinguin segona residència a Tordera i es registrin prèviament al Registre Municipal del procés de Pressupostos participats.
Una vegada tancat el procés de votació es reunirà el Consell Veïnal a fi de seleccionar les propostes guanyadores i donar-ne coneixement a la ciutadania.
Finalment i una vegada iniciats els tràmits administratius per a l’execució de les propostes guanyadores, el Consell veïnal serà l’encarregat de fer el seguiment i control del desenvolupament dels  projectes escollits.

El projecte de participació ciutadana de Pressupostos Participats és una iniciativa del govern municipal que impulsa al costat dels regidors Rafael Delgado i Salvador Giralt en el marc de l’acord de governabilitat del municipi. La finalitat de la iniciativa, a banda de permetre la participació oberta de la ciutadania en termes de transparència i gestió dels recursos públics,  passa també per coresponsabilitzar els torderencs en la presa de decisions a l’hora d’impulsar projectes d’interès general.    

FORMULARI DE PRESENTACIÓ DE PROPOSTES


MÉS INFORMACIÓ RELACIONADA AL PROJECTE:

Forumulari de presentació de propostesFormulari de presentació de propostes: 

Fes arribar les teves propostes de projecte per debatre durant el procés a la teva assemblea de zona


Díptic informatiu.

A través d'aquest document podras conèixer els eixos principals del projecte, el calendari d'assemblees i les diferents zones en les que es divideix el municipi. 

Díptic pressupostos participats

DÍPTIC INFORMATIU

Fitxer: DI_PTIC_PRESSUPOSTOS_PARTICIPATS_WEB.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 1,13 MB

 PLÀNOL AMPLIABLE.

Comprova en quina zona de municipi correspons a efectes del projecte de pressupostos participats.(Clica aquí) 

PLANOL AMPLIABLE

CALENDARI D'ASSEMBLEES VEÏNALS:

Consulta des d'aquest espai quan i a on es debatran les propostes de millora per a la teva zona:

Calendari


CRITERIS DE PUNTUACIÓ: 

Des d'aquest quadrant podeu consultar els criteris i puntuacions que s'han utilitzat per determinat la quantitat econòmica que es destina a cada zona

Assignació pressupostària

Assignació pressupostària

Fitxer: Assignacio_pressupostaria_total_2.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 269,07 kB

REGLAMENT DEL CONSELL VEÏNAL I DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATS:

Aprovat durant el Ple Ordinari del mes de setembre de 2017

 BÚSTIA DE CONSULTES 

Adreça'ns els teus dubtes i te'ls respondrem al més aviat possible.

Logo pressupostos