www.tordera.cat
Notes de Premsa

La Biblioteca de Tordera va iniciar el divendres 26 de gener la primera activitat del BiblioLab, projecte de la Diputació de Barcelona el qual es basa en la formació i l’aprenentatge des d’un punt de vista experimental i vivencial.  Durant l'any, s'aniran fent múltiples activitats que podreu consultar al web de tordera.cat i a les xarxes socials de l'Ajuntament i la Biblioteca.

BiblioLab: "La grandesa del més petit"
Taller experimental per a joves i adults
A càrrec de: E_x_plorium
DIVENDRES 9 DE MARÇ, 19.30h
***CAL INSCRIPCIÓ***

En aquest taller ens acostarem al món de la nanotecnologia i de l’impacte que tindrà en el segle XXI i als efectes d’utilitzar la nanotecnologia per fer medicaments. A més, experimentarem la tècnica d’esferificació que s’ha implementat a l’alta cuina en els últims anys.

Què és BiblioLab?

BiblioLab és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Els projectes desenvolupats en aquest programa abasten diferents branques del coneixement, en moltes d’elles el factor tecnològic té un paper important com a eina vehicular. Així es podran desenvolupar projectes purament tecnològics però també  projectes científico-socials (nutrició, agricultura, astronomia, natura, etc.), projectes artístics (la música, les arts plàstiques o l’artesania) i projectes relacionats amb la lectura i l’escriptura, l’essència de les biblioteques.

BiblioLab és un dels deu projectes destacats de “Connectem”, el Pla d’actuació del mandat 2016-2019 de la Diputació de Barcelona. Amb aquest programa la Corporació pretén fomentar la creació i la creativitat de la ciutadania, habilitats de gran valor en el desenvolupament de les persones en àmbits com l’educació, la cultura i l’emprenedoria. Ho farà sota els criteris de l’equitat d’accés, la sostenibilitat econòmica, l’eficiència, la qualitat de servei i la pertinença; aprofitant i posant en valor els recursos i treball en xarxa de les biblioteques, equipaments pròxims al ciutadà i arrelats al territori.

 

Quins són els objectius de BiblioLab?

Són objectius del programa BiblioLab:

  • Impulsar el desenvolupament individual i col·lectiu a través de l'aprenentatge dinàmic, la creativitat i la innovació.
  • Capacitar en l’ús i oferir accés a la ciutadania a les tecnologies de la creació i la fabricació digital.
  • Fomentar el valor de l’experiència: l’experimentació s’ha situat en el centre del model d’aprenentatge i ha d’impregnar tot accés al coneixement de manera transversal.
  • Promoure la participació: implicar la comunitat de forma activa en la concepció i el desenvolupament de les accions. Els projectes han de tenir un esperit eminentment educatiu, però de manera crítica i horitzontal, no dirigida i generadora de ciutadania passiva.
  • Incrementar el valor social de les biblioteques públiques: obrir el seu enfocament, erigint-se en un agent actiu que treballa i investiga en les noves formes de producció de coneixement i informació i acompanyant els seus usuaris en l’adaptació als canvis que es produeixen.

 

Més información del projecte a https://www.diba.cat/web/biblioteques/bibliolab

Informació publicada el 26 de gener de 2018