www.tordera.cat
Notes de Premsa

La cohesió social és la vinculació dels membres d'una col·lectivitat entre ells mateixos i com a grup. Les diferents onades migratòries –per motius ben diferenciats- comporten una diversitat degut a l’arribada a la població de col·lectius de persones d’orígens ben diferents, cosa que pot donar lloc a un enriquiment bidireccional entre les persones que ja viuen al territori i els nouvinguts o a la generació de possibles conflictes si no es donen les condicions adequades.

L’objectiu del documental és analitzar aquestes situacions des de diferents punts de vista i visualitzar com s’ha adaptat Tordera a la nova situació i quines eines han trobat les persones nouvingudes per sentir-s’hi ben acollits.

Des de fa unes setmanes la regidoria de cultura està realitzant diversos enregistraments de vídeo amb torderencs/ques, que busquen reflexionar sobre el valor de la cohesió social a través d’experiències personals i individuals i, al mateix temps, mirar d’explicar i entendre l’evolució de Tordera a través de les diverses onades migratòries. El resultat d’aquest projecte, que s’emmarca en l’àmbit de la recuperació de la memòria històrica en el que fa temps que treballa la regidoria de cultura, tindrà forma de documental i veurà la llum durant l’últim trimestre d’aquest any.


Informació publicada el 19 d'abril de 2018