www.tordera.cat
Notes de Premsa

L'any 2009 des de Tordera es van posar en marxa els treballs d'arrenjament, neteja i adequació de la llera del riu amb la voluntat de crear un passeig fluvial per tal d'integrar la Tordera al paisatge urbà. La posada en funcionament d'aquest espai va obrir la porta a crear una unió entre el Montseny i el Mar Mediterrani. És per aquest motiu que des del Consell Comarcal de la Selva conjuntament amb la resta de pobles que hi conviuen es va desenvolupar el projecte de la Tourdera. Posteriorment es va presentar el projecte a la Diputació de Barcelona que també hi va donar un recolzament important. Per tal d'escenificar la posada en marxa definitiva de tot el tram de la ruta de la "Tourdera", aquest dimarts 12 de juny el nostre municipi serà l'escenari oficial de l'acte d'inauguració. 

Durant l'acte oficial d'inauguració l'alcalde de Tordera Joan Carles Garcia va donar la benvinguda als diputats, alcaldes, regidors i tècnics dels 18 ajuntaments que han treballat de manera conjunta per tal de poder tirar endavant els quilòmetres de tram que uneix el Montseny amb el Mar Mediterrani. En tot moment han rebut la coordinació i assesorament del Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Barcelona. 

El vicepresident de la diputació de Barcelona, Marc Castells i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu també van ser presents a l'acte.  

LA RUTA DE LA TOURDERA

Els espais fluvials tenen uns valors patrimonials excepcionals, tant pel que fa als seus vessants ambiental i productiu, com per la importància de l´ús social que hi té lloc. La Tordera i la riera d´Arbúcies són bons exemples de cursos fluvials amb una significació molt elevada en el paisatge i el poblament humà del seu entorn i, entre les múltiples funcions que s´hi poden desenvolupar, hi ha el de la dinamització turística, concretament mitjançant el turisme actiu.

El projecte “Ruta de la Tordera i riera d'Arbúcies” neix de la voluntat pública dels diferents promotors del projecte de dinamitzar els recursos naturals, culturals i immaterials vinculats al riu Tordera i la seva conca, mitjançant la vinculació del senderisme i el cicloturisme al voltant d´un curs fluvial tant important com la Tordera i la riera d´Arbúcies, tal i com s'ha fet en altres rius molt importants, com en la "Ruta del Danubi" o la "Ruta del Roina" o, molt més a prop i més petit, amb el "Camí natural de la Muga" a l'Alt Empordà.

La conca de la Tordera es troba en una situació privilegiada per a un projecte d´aquestes característiques: comunicacions excepcionals, la Costa Brava, el Parc Natural del Montseny, infraestructura turística, paisatges naturals de costa i de muntanya, patrimoni cultural, etc. L'adequació d'aquesta ruta per al senderisme i cicloturisme pretén atraure visitants molt interessats pel territori i el seu patrimoni, que diversifiqui l´oferta turística actual, contribueixi a desestacionalitzar-la, servint d'element vertebrador del territori i, alhora, es converteixi en un eix d´activitat per les empreses de serveis, per al comerç i per als equipaments disponibles en els municipis participants.

Informació publicada l'11 de juny de 2018