www.tordera.cat
Notes de Premsa

EN QU╚ CONSISTEIX EL PROJECTE?

L’Ajuntament de Tordera impulsa, en el marc de la participaciˇ ciutadana, el projecte de Pressupostos Participats a travÚs del qual els ciutadans i ciutadanes podran proposar, debatre i decidir el destÝ d’una part del Pressupost Municipal. L’objectiu inicial del projecte Ús implicar la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destÝ d’una part dels recursos p˙blics, fomentant la participaciˇ amb la creaciˇ de nou ˛rgans que afavoreixin el debat colĚlectiu i que permetin planificar la despesa municipal a les prioritats ciutadanes.

COM ES DESENVOLUPAR└?

Per fer-ho possible es destinarÓ una aplicaciˇ pressupostÓria al procÚs de Pressupostos Participats que es distribuirÓ, en funciˇ dels criteris objectius de repartiment, entre les deu zones en quŔ es divideix al municipi per dur a terme aquest procÚs. El projecte de pressupostos participats s’instrumentarÓ mitjanšant diferents ˛rgans de participaciˇ:  el Consell ve´nal, les assemblees de zona i l’equip tŔcnic i jurÝdic de valoraciˇ. AixÝ, la ciutadania presentarÓ i debatrÓ les propostes a travÚs d’aquest ˛rgans, alguns dels quals seran de nova creaciˇ com el Consell Ve´nal de Tordera i les assemblees de les zones que, a dia d’avui,  no compten amb associacions de ve´ns consolidades. Les propostes que es recullin, prŔvia validaciˇ, es sotmetran a votaciˇ, i s’executaran a cada zona les que hagin obtingut un major nombre de vots.

La iniciativa estableix que els ciutadans podran presentar propostes que facin referŔncia a Ómbits i matŔries de competŔncia municipal i siguin d’interŔs general, que donin resposta a necessitats concretes, que s’ajustin a l’import assignat a cada zona i als criteris jurÝdics i tŔcnics que es defineixin  des del Consell ve´nal.

COM I QUAN ES PODR└ VOTAR?

Una vegada validades tŔcnicament les propostes i acceptades pel Consell Ve´nal, els projectes es sotmetran a votaciˇ. Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadornades a Tordera i aquelles qui tinguin una segona residŔncia al municipi. En aquests casos de segona residŔncia o propietat, cal inscriure's prŔviament al registre censal de Pressupostos Participats, adjuntant c˛pia del DNI i un rebut de l'IBI de la segona residŔncia.

Per registrar-se al cens de presspostos participats en cas de no estar empadronat/da a Tordera, cal adrešar-se a l'OAC de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dimarts i dijous de 17 h a 19 h. 

El termini de votacions tindrÓ lloc durant el primer trimestre de 2019. 

Calendari de les assemblees dels pressupostos participats del 2019

ě  Zona Fibracolor. 16 de novembre a les 19.00h al local de l’associaciˇ de ve´ns.

ě  Zona Sant Pere: 23 de novembre a les 20.00h al local de l’associaciˇ de ve´ns.

ě  Zona Oest Urbanitzaciˇ NiÓgara Parc. 24 de novembre:

o   NiÓgara Parc 10.30h. Lloc: Local Associaciˇ de Ve´ns.

o   └gora Parc 12.00h. Lloc: Local Associaciˇ de Ve´ns

ě  Zona centre nucli antic; zona centre Mas Borra i zona centre Can Mes. 30 de novembre a les 19.00h a l’Emili Vendrell.

ě  Zona Nord. 1 de desembre:

o   Terra Brava 12.00h. Lloc: Local Associaciˇ de Ve´ns.

ě  Zona Nord. 2 de desembre:

o   Tordera Parc 12.00. Lloc: Local Associaciˇ de Ve´ns.

ě  Zona Sant Andreu, Sant Jaume i Mas MartÝ: 14 de desembre a les 19.00h al local de l’associaciˇ de ve´ns.

ě  Zona Sant Daniel Urbanitzaciˇ Sant Daniel. 15 de desembre:

o   Sant Daniel 10.30h. Lloc: Restaurant Ca La Maria.

o   Mas Mora 12.00h. Lloc: Local Associaciˇ de Ve´ns.

ě  Zona Montnegre. 16 de desembre:

o   Can DomŔnec a les 10.30h.

o   Les Farreres, Roca Rossa, Can Camps, HortsavinyÓ i Sant Pere de Riu. A les 12.15h al local de l’associaciˇ de ve´ns de Les Farreres. 

Per resoldre qualsevol dubte o si necessiteu aclariments sobre qualsevol qŘestiˇ relacionada amb la iniciativa de Pressupostos Participacipats podeu fer-ho a travÚs d'aquest formulari de consulta

FORMULARI DE CONSULTA 

Informaciˇ publicada el 13 de novembre de 2018