Benvolguts geganters i geganteres,

Des de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera ens posem en contacte amb vosaltres per explicar-vos que, el passat 28 d’abril a Castellterįol, la nostra candidatura va ser l’escollida per celebrar la 13a ediciķ de la Fira del Mķn Geganter. Així doncs, la propera
ediciķ de la Fira serā a Tordera els dies 3, 4 i 5 d’abril de 2020.

La ilˇlusiķ, les ganes, la trajectōria i la iniciativa de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera, així com el suport intrínsec de l’Ajuntament de Tordera sķn un dels principals punts forts de la nostra proposta.

La propera Fira del Mķn Geganter es celebrarā dins el marc de la Fira Mercat del Ram, una fira multisectorial en la que hi participen nombrosos expositors i acull visitants de tot el territori. Aquesta fira estā plenament consolidada ja que compta amb més de 40 edicions i, a més, des de fa uns quants anys també acull la Mostra d’Associacionisme Local. Aquesta mostra acosta l’activitat cultural, social i esportiva del municipi als visitants de la fira. Durant aquesta ediciķ diverses entitats del municipi colˇlaboraran en la nostra fira.

La Fira del Mķn Geganter representa, juntament amb la Ciutat gegantera i la Trobada nacional de capgrossos, el gruix d’activitats que es duen a terme des de l’Agrupaciķ de Colles de Geganters de Catalunya. Per aixō, l’organitzaciķ de la Fira suposa un repte que encarem amb moltes ganes i ilˇlusiķ.

Entenem la Fira com un reguitzell d’activitats que volen servir de punt de trobada de tot allō que envolta el fet geganter. Per nosaltres, el principal objectiu de la Fira és ensenyar el mķn geganter a la poblaciķ. Al mateix temps, entenem que també ha de servir per acostar les diferents parcelˇles que participen del mķn dels gegants més enllā de les colles geganteres. Ens referim a constructors de gegants i capgrossos, vocalies i coordinadores, artesans, músics, lutiers, editors i altres entitats i/o empreses relacionades. Tots ells conformen l’āmbit geganter i contribueixen a conservar, millorar, difondre el mķn geganter com a part de la cultura popular del nostre país.

Així doncs, us convidem a participar a la XIII Fira del Mķn Geganter! Us hi esperem!

Colla de Geganters i Grallers de Tordera