JULIOL 2020>
DLDTDCDJDVDSDG
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
< AGOST 2020>
DLDTDCDJDVDSDG
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
< SETEMBRE 2020>
DLDTDCDJDVDSDG
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
< OCTUBRE 2020>
DLDTDCDJDVDSDG
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
< NOVEMBRE 2020
DLDTDCDJDVDSDG
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
Notes de Premsa
Dilluns Tordera entrarà a fase 2. Promoció Econòmica informa sobre el recull de condicions per a l'obertura d'establiments minoristes i de prestació de serveis assimilats (restauració, bars, hotels, acadèmies i autoescoles)

FASE2El Ministeri de Sanitat va confirmar ahir al vespre el pas de la Regió Sanitària de Girona a Fase 2, el proper dilluns 1 de juny. El nou avanç en la desescalada implica l'adaptació de noves mesures de seguretat coincidint amb l'obertura de nous serveis i espais públics. 

De cara a dilluns en l'àmbit del serveis municipals es posaran en marxa les visites presencials i amb cita prèvia a les oficines d'habitatge, Consum i la Biblioteca de Tordera. Per demanar cita prèvia als dos primers serveis (habitatge i consum) caldrà trucar a l'Ajuntament de Tordera en horari d'atenció al públic (de dilluns a divendres de 9 h a 14h), mentre que per anar a la Biblioteca es podrà fer des d'aquest formulari. La resta de serveis municipals s'obriran les properes setmanes, garantint les mesures preventives de salut i seguretat d'acord amb principis de prudència i responsabilitat. 

PROMOCIÓ ECONÒMICA INFORMA DE LES MESURES  A PRENDRE PER PART DEL TEIXIT PRODUCTIU LOCAL AMB L'ENTRADA A LA NOVA FASE 2

El diumenge 16 de maig va sortir publicat al BOE (Boletín Oficial del Estado)  l´Ordre SND/414/2020 (Ministerio de Sanidad) on es determina la flexibilització de determinades restriccions d´àmbit nacional en aplicació de la Fase 2.

Us recordem que cal tenir en compte, tal i com s´ha anunciat, que el pas d´una fase a una altra es farà sempre en funció del seguiment i l´evolució  de la pandèmia. Us recomanem que esteu alerta davant aquest fet i consulteu les fonts oficials que us permetran conèixer l´evolució i l´estat de les fases preestablertes
Us detallem a continuació les condicions d´obertura en l´àmbit de comerç minorista, prestació de serveis i terrasses dels establiments d´hostaleria i restauració

1.- PEL QUE FA A ESTABLIMENTS I LOCALS COMERCIALS MINORISTES I DE PRESTACIÓ DE SERVEIS ASSIMILATS AFECTATS PEL TANCAMENT DEL RD 463/2020, DE 14 DE MARÇ

QUI POT OBRIR EN FASE 2

* Tots aquells establiments comercials minoristes i d´activitats de serveis professionals que es van veure obligats a tancar segons el RD 463/2020, de 14 de març, amb independència de la seva superfície útil d´exposició i venda sempre que es compleixin els requisits detallats a continuació


REQUISITS PER PODER OBRIR EN FASE 2:


* Reducció al 40% de l´aforament total dels locals comercials.  Si l´establiment té més d´una planta, la presència de clients a cada una d´elles haurà de guardar aquesta proporció.

* S´ha de garantir l´atenció individualitzada al client de 2 metres. SI no és possible, només es permet la permanència al local d´un sol client.

* S´ha d´establir un horari preferent per persones majors de 65 anys

* Tots els establiments i locals que puguin obrir en aquesta fase poden establir recollida al local de productes adquirits sempre que es garanteixi una recollida esglaonada per evitar aglomeracions.

* Es pot establir un sistema de repartiment a domicili preferent per a col·lectius determinats.


MESURES D´HIGIENE EXIGIBLES ALS ESTABLIMENTS:

* S´ha de netejar l´establiment com a mínim dos cops al dia amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents: poms de les portes, mostradors, mobles, passamans, màquines dispensadores, terres, telèfons, penjadors, carros i cistells.

* Una de les neteges s´ha de fer obligatòriament al finalitzar el dia.

* S´ha de garantir una ventilació adequada de tots els establiments i locals comercials.

* Els clients no podran fer servir els lavabos si no és estrictament necessari. En el cas de fer-se servir s´ha de procedir a la neteja immediata de les instal·lacions.

* S´han de tenir papereres amb tapa i pedal per llençar el material d´un sol ús. Aquestes s´han de netejar freqüentment, mínim un cop al dia.

* Més ampliat a l´article 11 de l l´ordre SND/399/2020 I A L´ARTICLE 6.1 a) i 6.1 b)


MESURES DE PROTECCIÓ I HIGIENE A APLICAR  ALS CLIENTS A L´INTERIOR DE L´ESTABLIMENT:


* El temps de permanència a local serà estrictament el necessaris per a que el client pugui fer la compra o rebre el servei.

* Si sou més d´un treballador al vostre establiment heu d´assenyalar de forma clara la distància de seguretat interpersonal de dos metres entre els clients amb marques a terra o senyalística específica. Un treballador no pot atendre més d´un client al mateix temps.

* Heu de posar  a disposició del públic gels hidroalcohòlics amb activitat virucida autoritzats pel Ministerio de Sanidad. Han d´estar sempre a l´entrada de l´establiment.

* Si disposeu de zona d´autoservei, només el treballadors de l´establiment poden fer ús d´aquesta (prestar el servei al client) per evitar la manipulació directa per part dels clients.

* No podeu posar a disposició dels clients productes de prova (maquillatges, colònies,i similars)

* Els establiments de roba: els provadors només es poden fer servir per una sola persona i s´han de netejar i desinfectar després de cada ús.

* La roba que s´emprovi el client i no es quedi, s´ha d´higienitzar abans de ser facilitada a d´altres clients. Aquesta mesura també serà d´aplicació per a la devolució de peces de roba.

* L´us de mascaretes és obligatori entre aquells prestadors de serveis (estètiques i perruqueries o centres de fisioteràpia ) que no poden garantir la distància de dos metres entre el professional i el client


IMPORTANT!  MESURES EN MATÈRIA D´AFORAMENT PER ALS ESTABLIMENTS I LOCALS OBERTS AL PÚBLIC:

* Exposeu als vostres establiments l´aforament màxim. Així mateix comuniqueu als clients que aquest aforament, així com la distància de 2 metres es respecte dins l´establiment.

* Establiu sistemes que permetin el recompte i control de l´aforament (40% de la vostra capacitat) que ha d´incloure els treballadors.

* Per tal de garantir la possibilitat de mantenir la distància de seguretat heu de modificar l´organització de la circulació dels clients i la distribució dels espais.

2.- PEL QUE FA LES ACTIVITATS D´HOSTALERIA I RESTAURACIÓ AFECTATS PEL TANCAMENT DEL RD 463/2020, DE 14 DE MARÇ

NOVETATS IMPORTANTS

QUINES  ES PODEN REALITZAR EN FASE 2:

* Restaurants i bars poden obrir els locals sempre que no se superi el 40% del seu aforament  (NO PODEN OBRIR LOCALS DE DISCOTEQUES I BARS D´OCI NOCTURN) i que compleixin les condicions previstes a continuació:


REQUISITS PER PODER OBRIR EN FASE 2:

* EL consum dins el local només es podrà fer assegut a la taula o agrupació de taules i preferentment, mitjançant reserva. No es podrà anar a la barra a fer autoconsum per part del client. Està permès l´encàrrec al propi establiment de menjar i beure per emportar.

* Es podran oferir productes de lliure servei (bufets), frescos o elaborats amb anticipació, per a lliure disposició dels clients sempre que sigui assistit amb pantalles de protecció, a través d´emplatats individuals i/o monodosi degudament preservades del contacte amb l´ambient.

* La prestació de servei a les terrasses a l´aire lliure es realitzarà segons s´indica l´Ordre SND/399/2020 de 9 de maig. És a dir: limitant-se al 50% de les taules i assegurant la distància física de 2 metres entre taules i/o agrupacions de taules. L´ocupació màxima per grups de taula serà de 10 persones i garantint la distància mínima de seguretat de 2 metres entre elles.

* S´haurà d´assegurar el manteniment de la distància física de dos metres entre les taules, o agrupació de taules. Les taules hauran de ser acords al número de persones i que garanteixin la distancia de 2 metres entre persones.


MESURES D´HIGIENE I/O PREVENCIÓ EN LA PRESTACIÓ DEL SERVEI AL LOCAL:

* Entre un client i un altre s´han de netejar i desinfectar taules , cadires i resta d´equipament del servei.
* Utilitzeu estovalles d´un sol ús. En cas que no sigui possible, s´ha d´evitar lús de les mateixes estovalles entre client i client i els rentats han de ser mecànics a 60 i 90 graus.
* Poseu a disposició dels clients dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants amb activitat virucida.
* Eviteu l´ús de cartes d´ús comú. Opteu per dispositius electrònics propis, pissarres, cartells o mesures similars.
* Vaixelles, cristalleria, coberts i estovalles s´han d´emmagatzemar en llocs tancats i lluny de zones de pas de clients i treballadors.
* Elimineu els productes d´autoservei com: portatovallons, escuradents, setrilleres (oli i vinagre) i similars. Prioritzeu l´ús d´aquest utensilis en format monodosi.
* Pel que fa els lavabos: l´ocupació màxima serà d´un client (excepte si els usuaris que hagin de precisar d´assistència, en aquest cas pot anar acompanyat). S´han de netejar com a mínim 6 cops al dia
* El personal que realitzi el servei de taula ha de garantir la distància de seguretat amb el client i aplicar els procediments d´higiene i prevenció necessaris per evitar el risc de contagi.


NOVETAT IMPORTANT EN EL CAS QUE EL VOSTRE ESTABLIMENT TINGUI PISCINA:

- En aquest cas, és d´aplicació el que diu el Capítol X d´aquesta ordre:

- Es poden obrir però aforament màxim 30%. Si no es pot garantir la distància de 2 metres de seguretat, reduir aforament.

* Es poden utilitzar sempre i quan es concerti cita prèvia. S´hauran d´organitzar horaris per torns fora dels quals no es podrà romandre a la instal·lació.

* Pel que fa les mesures d´higiene llegiu atentament els articles 3 i 4 de l´article 44 del capítol X de l´ordre que us adjuntem


3.-CONDICIONS PER A LA REOBERTURA DE ZONES COMUNS D´HOTELS I ALLOTJAMENTS TURÍSTICS


REOBERTURA DE ZONES COMUNS D´HOTELS I ALLOTJAMENTS TURÍSTICS:

* Es poden obrir reobrir al públic les zones comuns dels hotels i allotjaments turístics sempre que no se superi un terç del seu aforament.

* Pel que fa els serveis d´hostaleria i restauració serà d´aplicació el mateix que a l´apartat 2.-


MESURES D´HIGIENE I/O PREVENCIÓ EXIGIBLES A LES ZONES COMUNS DELS HOTELS I ALLOTJAMENTS TURÍSTICS:

* Els establiments hauran de determinar els aforaments dels espais comuns i decidir els llocs ons celebrar esdeveniments.

* Els espais tancats per celebrar esdeveniments s´hauran de ventilar dues hores abans del se ús.

* Si organitzeu activitats d´animació o classes grupals: aforament màxim 20 persones i respectant sempre la distància de seguretat, 2m.  S´hauran de realitzar preferentment a l´aire lliure i sense intercanviar objectes.

* Cal desinfectar el material utilitzat i posar a disposició gel hidroalcohòlica amb virucida.


NOVETAT IMPORTANT EN EL CAS QUE EL VOSTRE ESTABLIMENT TINGUI PISCINA:

En aquest cas, és d´aplicació el que diu el Capítol X d´aquesta ordre:

* Es poden obrir però aforament màxim 30%. Si no es pot garantir la distància de 2 metres de seguretat, reduir aforament.

* Es poden utilitzar sempre i quan es concerti cita prèvia. S´hauran d´organitzar horaris per torns fora dels quals no es podrà romandre a la instal·lació.

* Pel que fa les mesures d´higiene llegiu atentament els articles 3 i 4 de l´article 44 del capítol X de l´ordre que us adjuntem


ANNEX:

L´ordre SND/440/2020 de 23 de maig en la qual es recullen diferents modificacions de diferents ordres per millorar la gestió de la crisi sanitària inclou el capítol XIII a la del 16 de maig (fase 2) que fa referència , entre d´altres, a altres activitats educatives i de formació i que són d´aplicació a: AUTOESCOLES I ACADÈMIES

Condicions per restablir l´activitat presencial en ACADÈMIES I AUTOESCOLES

- Podran restablir l´activitat presencial sempre que no se superi un terç del seu aforament. No obstant, hauran de prioritzar les modalitats de formació a distància o “on line”.

- Les mesures d´higiene a aplicar als locals seran les mateixes que les que s´han d´aplicar als locals comercials

- S´haurà de posar a disposició del públic dispensadors de gel hidroalcohòlic o desinfectants amb virucida.

- Pel que fa les classes pràctiques de conducció, és obligatori l´ús de mascareta en el vehicle, tant per part del professor , com de l´alumne.

- S´haurà de netejar i desinfectar el vehicle de pràctiques entre alumne i alumne amb especial atenció als elements d´ús comú.

Per a qualsevol dubte pots contactar amb el Departament de Promoció Econòmica, promocioeconomica@tordera.cat

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Informació publicada el 29 de maig de 2020
AJUNTAMENT DE TORDERA Plaça de l'Església, 2 - 08490 Tordera | T. 937.643.717 |  tordera@tordera.cat