www.tordera.cat
Notes de Premsa

arxiu històricLes obres de constucció de l'arxiu històric municipal tornen a agafar el ritme. Després del període de confinament l'empresa ha reprès les obres que s'allargaran entre 9 i 12 mesos (sempre que la siutació sanitària ho permeti). Durant tot aquest temps, hi haurà afectacions a la Biblioteca i a l’Institut Lluís Companys causades per les obres, tot i que s'intentaran minimitzar el màxim possible les molèsties als usuaris d'aquests espais.

La construcció d'aquest nou espai està subvencionada per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

L'arxiu històric s'aixeca a sobre de la sala infantil de la Biblioteca municipal i acollirà el centre d’estudis i recerca “Espai Bertrana”.

Aquest nou equipament està pensat per ser un nou espai cultural on es pugui exposar i mantenir material històric i d’interès general pel poble. Actualment hi ha obres de molt de valor cultural que estan emmagatzemades pels propis ciutadans a casa seva i que mantenen viu el record de la història del nostre poble. D'aquesta manera, ara es podrà donar cabuda a tot aquest material de manera ordenada i facilitant que tots els ciutadans puguin gaudir-lo.

L’Espai Bertrana vol ésser una sala polivalent dins l’equipament de l’Arxiu Municipal, que serveixi alhora per estudiar i difondre la figura de Prudenci Bertrana tant pel que fa a la vida com a l’obra de l’escriptor nascut a Tordera l’any 1867. En aquesta sala hi haurà exposat tot aquell material que es pugui recopilar –original o reproduït- que sigui rellevant per entendre millor l’obra de l’escriptor i que actualment es troba dipositat en diversos fons, així com també la seva obra completa.

1 planol

planol arxiu

3 planol

4 planols

5 planols

Informació publicada el 28 de setembre de 2020