www.tordera.cat
Notes de Premsa

primera vacuna COVD19L'equip d'infermeria del Departament de Salut ha començat aquest migdia el procés de vacunació a la trentena de residents i la vintena de professionals de la llar d'avis Can Comte.
Les primeres a vacunar-se han estat la Carmina i la Paqui, directora i la infermera de la residencia, i seguidament ho han fet els avis i àvies i el personal professional de la llar.

Can Comte ha estat residència blanca des de l'inici de la pandèmia fet que ha motivat ser una de les primeres residències de la comarca en rebre la primera dosi de les vacunes.

Què és la vacuna contra la COVID-19? 

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. Aquesta, com qualsevol altra, pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents.

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d’investigació i centres de recerca.  El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

Atenció! Precaució amb les estafes!

estafes vacunesCoinicidint amb el període de vacunació contra la COVID19 alguns aprofiten per estafar la població, especialment les persones grans. Per aquest motiu, el Departament d'interior de la Generalitat avisa i adverteix sobre l'existència d'aquestes estafes i recorda que: la vacuna serà gratuïta, cal desconfiar de trucades oferint la vacuna i davant qualsevol dubte o trucada sospitosa cal comunicar-ho al 112. 

Més informació sobre la Vacuna COVID19

Informació publicada el 5 de gener de 2021