Arriba la setena edició del Festival Zero, l'aposta per als espectacles de proximitat

Última revisió 07-02-2024 12:35
07/02/2024

Aquest migdia el patí del Manning de Barcelona, l'alcaldessa de Tordera Elisabet Megias ha estat l'encarregada de dirigir l'acte de presentació oficial del projecte conjuntament amb els representants del teatres en xarxa,  l'Aïda Llauradó, diputada adjunta de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i la Carme Portaceli, directora artística del Teatre Nacional de Catalunya. 

A Tordera, el Festival Zero arribarà amb tres propostes al Teatre Clavé: 

Divendres 8 març > 20:30h > LA FESTA
Dissabte 9 març > 17h > SOLO
Dissabte 9 març > 18:30h > LADY PANDA
 
Una vegada més, el Teatre Clavé de Tordera a través del Festival Zero, té la voluntat d'acostar, als equipaments escènics que formen part de Teatres en Xarxa, una programació d'espectacles que té com a eixos bàsics i definitoris la proximitat entre intèrprets i públic per viure experiències gairebé immersives; i l'aposta per propostes no convencionals que es puguin viure i gaudir des d'espais diferents del pati de butaques. De fet, el nom del festival recull els paràmetres bàsics que el defineixen:
“zero” en relació amb l'eliminació de la distància entre intèrprets i públics,
“zero” també com a símbol d'allò no convencional;
“zero” perquè no busca un públic expert i entès sinó que - tot i que no l’exclou - persegueix un públic nou, no assidu a les propostes teatrals. 
 

A més a més, a Tordera dins del marc del Festival Zero també s’impulsarà:

- Dues xerrades prèvies de SOLO de Roi Borrallas amb els joves dels instituts de Tordera (4t ESO, 1r BAT i 2n BAT)

 - 5 sessions de dansa i expressió dramàtica per la creació d’una performance inaugural del festival segons la temàtica del primer espectacle.

- LA FESTA, amb un institut municipal, Centre Obert Salut + Jove Tordera i alumnes de dansa i de teatre del Centre de Formació Artística.

El Festival Zero està organitzat per Teatres en Xarxa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.