2.659 alumnes tornen a les aules a Tordera. Bon curs 2021/22

Última revisió 13-09-2021 09:56
13/09/2021

Les escoles de Tordera, un any més, han treballat intensament per adaptar les instal·lacions educatives i també els programes pedagògics i curriculars a les mesures sanitàries que han establert els departaments de Salut i Ensenyament.

L'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Ensenyament, ha coordinat els diferents serveis municipals per garantir un bon inici del curs oferint les eines i recursos necessaris als centres educatius i facilitant de nou l’execució dels projectes pedagògics que any rere any es condueixen des de la regidoria (Projecte Riu, Serveis Comunitaris, Cultura Emprenedora, etc.)

Les regidories d'Ensenyament i Obres i Serveis han pogut invertir en realitzar accions als centres que ajudin a una millor eficiència energètica i complint objectius ODS, com ara:

  • Millores de la instal·lació elèctrica, dels sanitaris i finestrals de l’escola Serra de Miralles.
  • Instal·lació de lames a les finestres de l’Ignasi Iglesias.
  • Instal·lació de tendals a la llar d’infants municipal.
  • Millores en el trànsit de l’escola La Roureda amb l’ampliació del pàrquing i la instal·lació d’una tanca metàl·lica per restringir l’accés a vehicles l’entrada i sortida dels alumnes.

Aquestes accions, juntament amb les de manteniment que es realitzen des de la Brigada durant l'estiu, les escoles comencen avui un nou aquest curs escolar. 

En l'àmbit pedagògic i socioeducatiu des de la Regidoria d'Ensenyament s'ha impulsat diferents cursos per a mestres i per a famílies. D'una banda, per als docents s'estan duent a terme dos cursos: un sobre el trastorns de la lectoescriptura i l’altre sobre l’abús sexual.  Pel que fa al suport a les famílies, la regidoria reprendrà els cursos que l’any passat no es van poder dur a terme sobre l'alfabetització digital per facilitar als pares i mares la tramitació online de documentació amb l'escola o amb l'administració, cursos per millorar l'aprenentatge dels fills i xerrades sobre educació obertes a tothom. Aquests cursos començaran a l'octubre a l’escola La Roureda i caldrà que les famílies s'inscriguin prèviament en el seu centre educatiu.

Paral·lelament, aquest curs escolar s’engegaran varies propostes noves. D'una banda s’està organitzant per al mes d’abril una Jornada d’Orientació, adreçada a l’alumnat de 4t d’ESO i/o majors de 16 anys, per tal que puguin disposar d’informació de primera mà sobre els estudis de formació professional que hi ha al territori.

D’altra banda, s’està preparant una Jornada Educativa per al mes de febrer per tal d’oferir un espai on compartir i debatre aspectes d’interès educatiu.

Seguint amb l’objectiu de l’Oficina Municipal d’Escolarització d’ampliar l’oferta educativa del municipi, aquest any inaugurem el nou PFI d'Auxiliar d'activitats d'oficina en serveis administratius generals al Institut Lluís Companys.

Finalment, es continua treballant en les propostes presentades per els grups de treball del projecte Tordera Educa, on el passat mes de maig es van reunir per intercanviar idees, propostes i inquietuds referent a l’educació de Tordera.

2.596 alumnes comencen dilluns els curs escolar a Tordera

  • El alumnes més petits, malgrat no ser ensenyament obligatori, fa dies que han començat el procés d'adaptació als centres escolars. Aquest curs la Llar d'Infants El Niu compta amb 61 alumnes des de Llar 0 fins a Llar 2.
  • L'escola Ignasi Iglésias estrena el curs amb 442 alumnes.
  • L'escola La Roureda, per la seva banda, comença el curs amb 397 alumnes.
  • El centre escolar Serra de Miralles ha començat amb 240 alumnes.
  • L'escola d'Hortsavinyà, que enguany estrena direcció, també ha començat avui el curs, amb un total de 44 alumnes.
  • Pel que fa a les escoles concertades, Vedruna ha estrenat el curs amb 353 alumnes.
  • L'escola Brianxa comptarà aquest curs amb 342 alumnes.
  • Pel que fa als instituts, Lluís Companys estrena el curs amb 562 alumnes entre ESO, Batxillerat, el Cicle formatiu i PFI. L'institut Tordària, per la seva banda, tindrà 218 alumnes d'ESO.  

El calendari escolar s'allargarà des d'avui i fins al 22 de juny.

Enguany, els dies de lliure disposició de les escoles a Tordera, acordats en Consell Escolar Municipal seran els dies: 11 d'octubre, 7 de desembre, 28 de febrer i 1 de març.

Mesures contra la pandèmia a les aules

El nou curs escolar s'inicia amb el 100% de presencialitat i els alumnes vacunats amb pauta completa o que hagin passat la COVID-19 no hauran de fer quarantena. Els centres s’organitzaran a través dels grups estables, com va passar el curs anterior. Aquest fet facilita la traçabilitat dels possibles positius que es donin. Així, respecte les mesures ja presentades s’introdueixen alguns canvis:

  • Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta.
  • Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries.
  • Es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.
  • Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.