Tordera torna a celebrar la setmana de la natura fins al 5 de juny

Última revisió 02-06-2023 09:17
24/05/2023

Tordera ja té a punt un nou programa d'activitats de la Setmana de la Natura. Un any més, a través de l'àrea de Medi Ambient es coordinen les activitats de la Setmana de la Natura que s'organitzaran al municipi entre del 30 de maig al 5 de juny en el marc de la Setmana de la Natura que s'organitza arreu del territori.

L'objectiu de les activitats programades per aquest any és difondre a la ciutadania com els coneixements sobre l'entorn poden conscienciar als més petits però també a tots els membres de les famílies a través de la petjada ecològica. Ens ajuden a construir un món millor per viure, i a la vegada, contribuïm a la millora del nostre benestar, a la preservació del nostre planeta i a identificar aquelles accions que podem fer individualment per millorar globalment.

La natura sustenta totes les activitats i la vida dels éssers humans. Les activitats programades faran incís al context actual de la sequera que estem vivint així com l'emergència climàtica i com podem actuar a nivell local en el nostre dia a día per adaptar-nos i minimitzar-ne les conseqüències.

Així, des del 30 de maig fins al 5 de juny, l'Ajuntament, amb el suport d'entitats locals i torderencs/ques que tenen relació amb el medi ambient, s'ha preparat un conjunt d'activitats lúdiques, xerrades i tallers que es desenvoluparan en diversos punts del municipi. Per participar a les activitats programades és necessari inscriure's prèviament a través de l’adreça de correu electrònic mediambient@tordera.cat i indicar la proposta interessada.

Els actes de la Setmana de la Natura es completaran amb la plantada d'arbres al bosc de les escoles per part de tots els grups de 4t d'ESO de les escoles i instituts de Tordera com símbol del seu final d'etapa escolar obligatòria. 

ACTIVITATS: 

Dimarts, 30 de maig, de 18.30 h a 20h (Parc Gran de Fibracolor)

Passejada ambiental: La sequera i el risc d'incendi forestal en el context actual al municipi de Tordera

Divendres, 2 de juny, de 18:30h a 20h (Mas Panella) Taller per adults i petits

Taller de plantes aromàtiques amb passejada ambiental pels voltants de Mas Panella. Elaboració d'oli essencial amb plantes aromàtiques recol·lectades durant la jornada.

Diilluns, 5 de juny, de 18:30h a 20h (Sala Polivalent de l'Esplai de la Gent Gran)

Obra de teatre infantil: Rigoberta i el Windigo a càrrec de Khali Teatre

#setmananatura #biodiversitat #nomesunplaneta #parcsnaturals #diaMA