Des de l’Ajuntament i la regidoria d'Igualtat conjuntament amb diferents entitats impulsen una nova setmana reivindicativa coincidint amb el 25N Dia Mundial contra la violència vers les dones. 

">

Tordera organitza diferents activitats durant la setmana del 25N

Última revisió 21-11-2023 08:23
20/11/2023

Des de l’Ajuntament i la regidoria d'Igualtat conjuntament amb diferents entitats impulsen una nova setmana reivindicativa coincidint amb el 25N Dia Mundial contra la violència vers les dones. 

Enguany, l'acte institucional se celebrarà el mateix dijous 30 de novembre a les 18:30h, a l'Antic Hospital de Pobres, amb la lectura del manifest i la projecció del vídeo "Sin miedo" protagonitzat i produït per dones de Tordera.


Precisament, des de l'Associació de Dones Torderenques, es tornen a implicar de valent amb diferents propostes. Per la seva banda, al voltant del Dia contra la violència de gènere, el mateix dissabte 25N a la plaça de l'Església, a les 12h, es realitza novament la lectura del manifest, 12:15h, l'actuació de les Dones de Blanc i a les 12:45h, interpretació de la cançó "Sin Miedo" a càrrec del Cor Romero Verde.

Durant tot el matí, la mateixa entitat impulsa un vermut popular solidari.

El Casal de Joves també impulsen diferents iniciatives adreçades a la conscienciació i sensibilització. Durant aquesta setmana, de 16h a 20h, Joc "Bye, Bye dramas" sobre cures i relacions sexe-afectives lliures de drames.

La Biblioteca de Tordera també organitza un Contacontes "Ei, que estimar no fa mal" a càrrec de Raig de Sol Contes (Activitat adreçada a infants de 4 a 10 anys d'edat).

Per altra banda, del 28 de novembre al 5 de desembre la sala polivalent de la Biblioteca acull l'exposició "Drawing 4 equality. Desafiant els rols de gènere a les dues ribes de la Mediterrània". Dins de la campanya Dones que transformen de la Diputació de Barcelona.

Des de la secretaria general de l'esport també s'impulsa la Campanya "25N Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones: Manifest de l'Esport".

Des de la regidoria d'esports de l'Ajuntament i les entitats esportives del municipi també s'afegeixen en el Manifest del món de l'Esport, promogut pel Consell Català de l'Esport, on es fa una crida a professionals i entitats esportives per sumar-se a aquest compromís en què es reivindica i es manifesta fermament el rebuig absolut a qualsevol classe de violència i, especialment, aquelles que afecten les dones i els seus fills i filles.